בתור ילדים אנו זוכרים את טעמם של הלחמניות והשוקו שנקנו במכולת השכונתית במיוחד בתקופת החופש הגדול
הפעם את טעמם של הלחמניות האלו ילדכם יזכרו כטעם של "לחמניות בית" טעימות חמות ומתוקות
להלן זמנים, מרכיבים ואופן ההכנה...
זמנים:
הכנת הבצק: רבע שעה
התפחה: 2 שעות
אפייה: 25 דקות
מרכיבים ל 3 כיכרות לחם:
חצי קילו קמח לחם (או קמח לבן רגיל)
כף שמרים יבשים
כוס מים חמים ורבע כוס פושרים
חצי כף מלח
חצי כוס סוכר
60 גרם מחמאה מומסת
לקישוט:
פרג, שומשום,שקדים מולבנים
שמן זית לשימון קערת ההתפחה
יוצקים לקערת המיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה לפי הסדר: קמח, מים (בהדרגה), חמאה ושמרים
לאחר חצי דקה מוסיפים מלח ממשיכים ללוש עוד כ-2 דקות מגבירים למהירות בינונית ולשים לעוד 6 דקות לקבלת בצק רך חמים ונעים
מניחים את הבצק בקערה משומנת בשמן זית ומברישים את את פני הבצק מכסים במגבת או בניילון נצמד לשעה
עד שהבצק כמעט הכפיל את נפחו מקמחים את שולחן העבודה ומוציאים את הבצק ומניחים על שולחן עבודה
משטחים את העיסה ומקפלים למעטפה על ידי קיפול ארבעת הצדדים לאמצע חותכים ומגלגלים לכדורים בגדלים שווים ומניחים על תבנית האפייה ומתפיחים שעה נוספת
מפזרים לקישוט שומשום פרג ושקדים ואופים כ25 דקות לגוון חום צהוב
בתיאבון.
לחמניות פשוט מדהימותתתת !!!
השבמחקשאלה, אם אני רוצה להכין כמות כפולה, מה עדיף-
להכין פשוט בשתי קערות נפרדות או שאפשר להכפיל את הכמויות?
תודה רבה
אפשר להכפיל את הכמויות :-) בהצלחה
השבמחק