יום חמישי, 30 באוקטובר 2014

הנוסחה המנצחת לפלאפל המושלם

זהירות פלאפל שהורס כל דיאטה !!!


עם הניחוח והטעם של הפלאפל הטעים הזה שעושה פעולת גירוי כימית במוח מבטיח לכם חברים שהפעם תפסיקו לחשב קלוריות.
אתמול לקחתי על עצמי אתגר לא קטן למצוא את מתכון “הפלאפל המנצח” ניסיתי לפחות כמה מתכונים הראשון יצא קשה מדי, השני התפורר לי בטיגון, לשלישי לא היה טעם והרביעי שילוב של המתכון השני עם כמה תיקונים של המאסטר בבישול (אימי היקרה) ושלי 
לפניכם התוצאה מרשימה לא? 
 אז כמו שהבטחתי “הנוסחה המנצחת לפלאפל המושלם” עם הערות והארות תודה רבה לחבריי הנפלאים בקבוצת “טעמים” שגם כן שיתפו איתי פעולה.
מצרכים:

250 גרם חומוס מבושל (קפוא) ו 250 גרם חומוס לא מבושל מושרה במים עם כף סודה לשתייה לילה.
צרור פטרוזיליה בלי הגבעולים
צרור כוסברה בלי הגבעולים
בצל בינוני חתוך ל 4
8 שיני שום
2 כפות גדושות כמון
כפית צילי חריף (אופציה)
1 כף טימין (“קורנית” אפשר להמיר בעוד כף כמון)
כפית פלפל שחור (או פלפל אנגלי)
כף מלח
כף סודה לשתייה + כף אבקת אפיה
חצי כוס פירורי לחם של שניצל (או 3 פרוסות לחם רטובות וסחוטות ועם פומפייה בצד הרחב לגרד פנימה).
2 כפות קמח
אופן ההכנה:
כל היבשים במעבד מזון לפי הסדר: חומוס, פירורי לחם, קמח, סודה לשתיה, האבקת אפיה, ירק והתבלינים לטחון כ 2 דקות עד להתאחדות כל החומרים
כל כמה שניות לעצור ועם כף לדחוף פנימה את מה שנידבק לדפנות.
לאחר מכן מוציאים לקערה לשים טוב טוב עד להתייצבות התערובת ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
השמן חייב להיות חם ועמוק ליצור כדורים ולטגן.
להגיש חם בהצלחה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה