יום שלישי, 11 בנובמבר 2014

לחם ביתי בניחוח צרפתי





הפוסט הזה נכתב על מנת לשתף אתכם אולי במקצת באהבה הענקית שלי לאפייה ולבישול
ולהראות לכם שבארבעה מרכיבים בסיסיים אפשר ליצור את הדבר המופלא שלנגד עיניכם


אני מאמין שחלקכם בטח יגידו למה אני צריך את הכאב ראש הזה?
ההתפחה דורשת התארגנות של לילה צריך ללוש לאפות ולנקות... עדיף לקנות בסופר לא?
אז זהו שלא חברים! על היתרונות של אפיה בבית אני יכול לסכם בשלושה יתרונות בולטים:

1. החומרים מבוקרים וטריים
2. הריח שזה עושה בבית ( וגם בשכונה אם נשרף :-))
3 הזדמנות להוציא מהכוח לפועל את החלומות הקטנים שלנו





להלן זמנים, מרכיבים ואופן ההכנה...

זמנים:
הכנת הבצק: רבע שעה
התפחה: 10 שעות
אפייה: 20-30 דקות


מרכיבים ל 3 כיכרות לחם:

חצי קילו קמח לחם (או קמח לבן רגיל)
כף שמרים יבשים
כוס וחצי מי קרח
חצי כף מלח

שמן זית לשימון קערת ההתפחה

יוצקים לקערת המיקסר לפי הסדר: מים, שמרים, קמח ולשים בעזרת וו לישה במהירות נמוכה לאחר דקה מוסיפים מלח
ממשיכים ללוש עוד כ-2 דקות מגבירים למהירות בינונית ולשים לעוד 5 דקות לקבלת בצק רך ונוזלי

מנחים את הבצק בקערה משומנת בשמן זית ומברישים את את פני הבצק מכסים במגבת או בניילון נצמד לשעה
עד שהבצק כמעט הכפיל את נפחו מקמחים את שולחן העבודה ומוציאים את הבצק ומניחים על שולחן עבודה

משטחים את העיסה ומקפלים למעטפה על ידי קיפול ארבעת הצדדים לאמצע מקמחים את הקערה ומניחים בחזרה את הבצק (או בקערת התפחה ייעודית) כשהתפר כלפי מטה מניחים במקרר ל 10 שעות מוציאים את הבצק לתפיחה כשעה מחוץ למקרר

כרבע שעה לפני הסיום מחממים תנור ל 250 מעלות טורבו ומכינים 2 תבניות מרופדות בנייר אפיה הופכים את הבצק על משטח העבודה מקומח (להימנע מהוצאת האוויר מהבצק) ומחלקים את הבצק ל 3 יחידות שוות
מגלגלים לכדורים בעדינות ומניחים על תבנית האפייה חורצים חתכים עם סכין גילוח בחלק העליון של הבצק כמו בתמונה השנייה.

מכניסים לתנור ואופים כ 20 דקות עד שהלחמניות מוכנות בגוון חום צהוב מוציאים את מהתנור ומצננים

בתיאבון.








2 תגובות:

  1. אני מאוד אוהבת את הצילומים שלך. בהצלחה עם הבלוג החדש :-)

    השבמחק
  2. נראה מעולה! נראה לך יתאים להחליף את הקמח הלבן במלא?

    השבמחק