יום שלישי, 1 בדצמבר 2015

פוקצ'ה איטלקית



פוקצ'ה איטלקית מהממת וטעימה !!!


המתכון הזה נעשה בכמה וריאציות שונות שכולם מעולות וטעימות
אני מגיש לכם מתכון פשוט וטעים מאוד לפוקצ'ה איטלקית בבסיסה אך קצת שונה מהפוקצ'ה הרגילה עם וריאציה נורא טעימה שמאוד מזכירה טעם של פיצה אך ללא הרוטב.

מצרכים:
חצי קילו קמח לחם \ פוקצ'ה
כוס וחצי מי קרח (350 מ"ל ליתר דיוק)
10 גרם שמרים יבשים
10 גרם מלח
30 גרם שמן זית

לפיזור:
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
100 גרם גבינת צ'דר מגורדת
100 גרם גבינת פרמזן מגורדת
4 עגבניות חתוכות לפרוסות דקות
מלח גס
שמן זית



בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח והשמרים מערבבים מעט ומוסיפים את המים בשלבים עד לאיחוד.

מגבירים מהירות למהירות בינונית למשך 3 דקות על ואז מוסיפים מלח לעוד דקת ערבוב ואז מוסיפים את השמן זית ומערבבים לעוד כ2 דקות (אם היינו מוסיפים את השמן בהתחלה הוא היה יוצר לנו אמולסיה עם החלבון ואז היה מונע מהחלבון להתפתח לאלסטיות הרצויה. צריך להשתדל שהבצק לא יגיע לטמפרטורה גבוהה).

מכסים את הבצק בניילון ונותנים לו לתפוח שעה וחצי (אחרי 45 דקות מורידים עם היד את האוויר שנוצר בבצק ומחזירים לעוד 45 דקות שיתפח שוב הפעולה הזאת נותנת לבצק יותר כוח).

שמים נייר אפיה ומחלקים את הבצק ל 4 ומכדררים לכדורים ומניחים על נייר האפייה מכסים בניילון ומתפיחים עוד שעה.

למי שיש אבן אפיה (שמוט) עדיף לחממם את התנור כל זמן ההתפחה (כשעה) כאשר אבן האפייה מונחת על תבנית הגריל ללא שום תבנית נוספת למי שאין אבן אפיה רק לאחר 40 דקות התפחה מחממים את התנור לטמפרטורה הכי גבוהה  כ-20 דקות בלבד (באפיה של פוקצ'ה לא צריך שיהיה לחות בתנור).

לאחר שעה כאשר הפוקצ'ות שלנו תפחו אנחנו עובדים על כל כדור בנפרד (בשלב הזה אנחנו צריכים לעבוד בזהירות כדי לא להוריד אויר מהבצק) ובעזרת כף היד אנחנו מותחים כל כדור לצורה מלבנית או עגולה ומניחים על 'מרדה' או תבנית שטוחה שמונח עליה חתיכת נייר אפיה בגודל של הפוקצ'ה שיצרנו.

מורחים כל פוקצ'ה במעט שמן זית ומפזרים מעל  עגבניות, גבינות וקורט מלח גס.

בשלב הזה אנחנו מגלישים את הפוקצ'ה לתוך התנור החם (עם נייר האפייה) מעל האבן האפייה או על תבנית רגילה
למשך בין 9-11 דקות עד שמתקבל צבע יפה.

בתיאבון !!!

הקישור לדף שלי:







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה