יום שישי, 31 באוקטובר 2014

עוגיית קרם עוגית בחצי שעה עבודה

קרם עוגית משוקולד במילוי נוטלה או ריבת חלב




מי לא זוכר את את העוגייה המתוקה שהופיעה בפעם הראשונה בחניות בקופסת קרטון מהודרת עם עוגיות
יפיפיות שמסודרת כמו חיילים ומפוצצצצצות בקרם עשיר.
בתור ילד די שמרתי על הנכס האישי והיקר והתענגתי על כל עוגייה לאט לאט, הפעם החלטתי להכין בעצמי את העוגייה
מדדתי זמנים לקח לי חצי שעה בסך הכללי ויצא טעים מאוד במיוחד שהעוגייה היא גדולה יותר, משוקולד ומלאה בריבת חלב.

חומרים:

300 גרם קמח לבן
220 גרם חמאה או מרגרינה
100 גרם סוכר
50 גרם ביצה (1 ביצה M)
50 גרם אבקת קקאו
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
זסט של לימון

למילוי:
200 גרם שוקולד נוטלה (או ריבת חלב)
20 גרם שמן חמניות רגיל (במידה ובחרנו נוטלה)

הכנת המילוי:
מערבבים את הנוטלה עם השמן טוב טוב ויוצקים לתבנית שקעים חצי עיגול בקוטר 2 ס"מ
אם בחרתם בריבת חלב פשוט לחממם קצת במיקרו וליצוק לתבנית ללא השמן.
ומקפיאים 5 שעות.

עוגיות
  1. שמים במיקסר חמאה וסוכר ומערבבים עד לאחידות (מורדים מהדפנות פנימה במידה ונידבק)
  2. מוסיפים את הביצה עד לאחידות
  3. מוסיפים קמח וקקאו (כף קקאו כף קמח לסירוגין) 
  4. מוסיפים תמצית וניל
  5. זסט לימון ומלח עד לאחידות
  6. מכניסים למקפיא לרבע שעה מוציאים ומרדדים עם קונפלור
  7. קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ, שמים במרכז העוגיה כיפה מהנוטלה סוגרים עם עוד עיגול מהדקים היטב בקצוות וקורצים שוב למראה מושלם
  8. אופים 10-15 דקות בחום של 170-180 מעלות







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה