יום שלישי, 4 בנובמבר 2014

סוכריות על מקל


סוכריות על מקל

סבי זיכרונו לברכה היה ידוע כקנדי מן. הוא היה מאותם האנשים הנדירים שהתפרנסו למחייתם ממכירת ממתקים בשנות ה 40 .



הילדים של אותם שנים ודאי זוכרים את התפוח על מקל המצופה בסוכר בצבע אדום, היפה והבוהק, שהומצא בשנת 1904, לא ע"י סבי J כי אם ע"י יצרן ממתקים ומאז נמכר בכל העולם עד שנות ה 80 המאוחרות.
הפעם ברצוני לשתף אתכם במתכון קצת אחר, בסוכריות על מקל פשוטות שתוכלו לתת לילדים מבלי לחשוש מהסוכרים לכבוד השנה החדשה.
אומנם אין פה תפוח אבל תמיד אפשר לצפות עם המתכון הזה כל מה שרק תרצו.
התוצאה מהממת ודיאטטית ומה שצריך בסה"כ זה תבנית סיליקון וסוכר איזומלט.
כמה מילים בקצרה על סוכר איזומלט:
יתרונו של הסוכר איזומלט בכך שהוא מכיל פחות קלוריות מסוכרים אחרים, בממוצע 2 קלוריות לגרם בהשוואה ל - 4 קלוריות לגרם בסוכר הרגיל), וכן שעליית הסוכר בדם בעקבות אכילתו היא מאוד מתונה (מבוסס על מאמר שקראתי).
צילמתי לכם את התבניות שבהם נשתמש וכן את הסוכר האיזומלט.
זהירות, עדיף לא לתת לילדים לעזור לכם במתכון זה כי זה עלול לגרום לכוויות !!!




החומרים:

170 גרם גלוקוז
250 גרם סוכר
חצי כף מים
צבע מאכל
תבנית סילקון
מקלות מנייר דחוס
נייר צלופן לקישוט ועטיפה
חוט סגירה לצלופן

אופן ההכנה:
לחמם סוכר גלוקוז ומים עד להמסה מלאה עד שנוצרות בועות קטנות מאוד
(6 דקות בערך) כעת להוסיף את צבע המאכל ולערבב היטב.
לצוק לתבניות סיליקון ולהחדיר את המקלות למקום המיועד לכך בתחתית ולהמתין כרבע שעה בטמפרטורת החדר להתגבשות.

בהצלחה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה