יום שלישי, 4 בנובמבר 2014

סלסילות פילו במילוי סלמון

סלסילות פילו במילוי סלמון






מרכיבי המתכון ל-18 יחידות:

החומרים:

2 נתחים גדולים של סלמון מופשרים.

חבילת בצק פילו- מופשר לילה לפני.

תבנית שקעים (קוטר 6  ס”מ).

למלית:

דבש – 2 כפות .

ממרח חרדל דיז`ון – 2 כפות.

שמן זית – חצי כוס.

פלפל שחור – חצי כפית.

מלח – כף שטוחה.

שום – 5 שינים כתושות.

שמן זית – חצי כוס.

כמה עלי של שמיר לקישוט בסוף.

הכנת המלית:

מערבבים את כל חומרי המלית בכוס.
שוטפים את נתח הדג ומייבשים.
מניחים את הדג בתבנית מרוחה בכף שמן ומניחים את הדג כשהעור כלפי מטה.
מורחים בנדיבות את המשרה על נתח הדג כך שיכסה את כל החלק העליון.
מניחים את הדג במקרר לחצי שעה (בנתיים עוברים להכין את הפילו).
לאחר מכן מכניסים לתנור מכוסה בנייר אלומיניום ל- 15 דקות על 180 מעלות.
בצק הפילו:

מומלץ להפשיר את בצק הפילו במקרר לילה לפני, הפשרה מהירה עלולה לגרום לעלים להישבר,

שכחתם? לא נורא, מניחים בחוץ בטמפרטורת החדר לכמה שעות.

פותחים את חבילת בצק הפילו וגוזרים ריבועים בגודל 7X7.
מניחים ריבוע בצק, מורחים מעט שמן זית, עליו ריבוע נוסף, אבל לא בהתאמה, כך שהקצוות לא יהיו אחד מעל השני. גם את הריבוע השני מורחים בשמן זית ומכסים שוב, לא בהתאמה, עם הריבוע שלישי.
מניחים את שלושתם יחד בשקע התבנית בזהירות וממשיכים למלא את שאר השקעים בפילו.
 מוציאים את הסלמון מהתנור, חותכים לקוביות קטנות, שמים 3 כפיות מקוביות הסלמון בשקעים עם הפילו.
ומפזרים מעל מעט פלפל שחור, ממשיכים למלא את שאר השקעים במלית, אופים כ – 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות או עד שהבצק מזהיב.
מקשטים בעלי שמיר ומגישים לצד סלסלה של פלפלים ולימון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה