יום שלישי, 4 בנובמבר 2014

בייגלה חם בשעה

בתור ילד אני זוכר מצוין את טיולי בית הספר לכותל המערבי (דרך השוק הערבי).כאשר היינו רואים את הבייגלה תלוי על  עגלות העץ  וילד ערבי צועק בייגלה חם (אולי מהשמש).שבתור תלמיד של בית ספר ממלכתי דתי לא יכולתי לרכוש אלה לראותם בלבד. הפעם הבאתי לכם מתכון ביתי, לבייגלה המסורתי, שיוצא מעדן אם נצמדים למתכון.

בהצלחה חברים יקרים.

והפעם הוא יהיה באמת חם וטרי 




מצרכים:

450 גרם קמח רב תכליתי ( 3.5 כוסות) אפשר להחליף כוס וחצי בקמח מלא.

2 כפות סוכר.

חצי כף מלח.

10 גרם לתת (לא חובה! נותן מתיקות וצבע חום יפה).

1 כף של שמרים יבשים.

3 כפות שמן.

1 כוס מים פושרים.

לחליטה:

סיר רחב עמוק

2 ליטר מים.

2 כפות סודה לשתייה (במידה ויש טעם לוואי ניתן להחליף ב 2 כפות סוכר חום).

לזרייה:

מלח\זעתר\שומשום\מלח גס.

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 220 מעלות.

מערבבים את כל החומרים היבשים ואז מוסיפים שמן ואז מים, לשים עד לקבלת בצק רך ולא דביק.
מורחים את הבצק בשמן ומכניסים לתוך שקית ונותנים לזה לתפוח כשעה עד שיכפיל את הנפח.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 100 גרם כל אחד ועשים נחש בונים בייגלה שמים על תבנית עם נייר אפיה לקראת החליטה.
מרתיחים את הסיר עם המים ושתי כפות הסודה (חשוב: לחכות לבועות רתיחה !!!).
כאשר המים רותחים מניחים בסיר את הבייגלה שהכנה בזהירות שלא יתפרק.
ברגע שהבייגלה צף מחכים דקה שיתפח במים והופכים אותו לעוד דקה ככה פעמיים לעשות לפחות.
עם 2 כפות גדולות מוציאים בזהירות ומנחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה מפזרים שומשום זעתר מה שבה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות לרבע שעה.
בתיאבון.
הקישור לדף שלי:



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה